דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ההתפתחות הקולינרית בישראל 

מאת    [ 12/04/2024 ]

מילים במאמר: 395   [ נצפה 153 פעמים ]

סוף השבוע הזה הלכתי לסינמה סיטי לאכול והייתי המום ממספר המסעדות המגוון והרב במקום. מסעדות מכל מני סוגים, במגוון שלא חושב שיש לו תחרות. אמנם אני זוכר לפני שנים, שהיה בית התעשיה, ברחוב קויפמן ת"א, ליד הדולפינריום של פעם, מגוון מסעדות איכותיות גדול, אבל זה היה בתקופה שעדיין לא היו קניונים כמו היום...

אני זוכר את התקופה שלפני מאסטר שף - כשהשף היחיד שהיה מפורסם, היה שף ניקולאי. היום קשה לנו לתפוס את המצב של ישראל אז, מבחינת רמת חיים. אני זוכר שבמסעדה מסוימת, מישהו רצה אחרי האוכל לשטוף ידיים והשתמש בנייר הניגוב בכמות גדולה (יחסים לאז), עד שבעלת הבית התנפלה עליו בתלונה שהוא מגזים!

באותם ימים גרתי בשכירות בת"א, אוכל במסעדות זולות, בעיקר שניצלים. השמועה על הסטייקים העסיסיים גונבה לאוזני. ובאמת יום אחד נכנסתי למסעדה וביקשתי סטייק. פעם ראשונה בחיים. מה שהונח לפני הייתה חתיכת בשר, בטעם של סוליה: אי אפשר היה ללעוס את זה! רק מאוחר יותר, הבנתי שיש סטייק ויש סטייק, תלוי בסוג הבשר... זאת הייתה התקופה של הבורקס או רבע עוף, שהוגשו בחתונות, והבדילו רמת חתונה אחת מהאחרת... אני זוכר את רבע העוף, שהגישו עם קצת צ'יפס, במסעדות בתחנה המרכזית ת"א, במחיר סביר. הבעיה הייתה שתמיד הייתי נשאר רעב עם טעם של עוד, אחרי הארוחה. ברחוב בן יהודה, קרוב לאלנבי (היכן שהיה קולנוע מוגרבי), הייתה מסעדה מרשת אמריקנית של עוף, שנקראה בוטיק העוף. המיוחד בה, היה שהיה שם שירות עצמי. דבר חדשני בארץ, שהיה נהוג עד אז, בעיקר, במסעדות של אגד ברחבי הארץ. שנים מאוחר יותר, התאהבתי ברחוב בן יהודה, במסעדה שהכינו שם עוף בגריל, שאפשר היה לקחת הביתה. סוף סוף יכולתי ליהנות מעוף שלם ולא רק מרבע העוף, של התחנה המרכזית...

יום אחד, שלא כמנהגי, החלטתי להשתולל ולאכול במסעדה יוקרתית בבן יהודה, מסעדה רומנית. התיישבתי לי ורציתי להזמין, אבל כל הניסיונות שלי לעורר תשומת לב של מלצר, עלו בתוהו. עד כדי כך, שהתייאשתי לבסוף, ועזבתי את המקום. בנוסף, אהבתי גם לשבת מדי פעם, בשבתות בעיקר, בבתי קפה, עם עוגה וקפוצ'ינו או אספרסו. להפוך לתל אביבי קלאסי. בעיקר הייתי מזמין בלינצ'ס, במחיר לא זול, אבל בטעם ששווה כל שקל! חוויה שמילאה את השבת, באווירה של תענוג, כמו שהדתיים אוהבים...

השווארמה עדיין לא הגיע לארץ. רק ההמבורגרים. אני זוכר את ההמבורגרים הראשונים שאכלתי בתחנה המרכזית ת"א, חוויה שמיימית, שהלחמנייה שהגישו אתה את ההמבורגר, הייתה ממש חלום. במונחים של אז, כמובן, היום זה היה מרגיש לי בטעם תפל... אחר כך כמובן גם באה תקופה הפיצות ששטפה את הארץ, וגם המלאווח, שכמובן היו מאוד טעימים והפכו מיד לפופולריים.

ארווין קליין הוא משורר, הומוריסט, כותב על רוחניות, ספרות וגם דברים אקטואלים נוספים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב